Втори протест срещу цената на горивата ще има във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:46 / 16.03.2011
1554
Втори протест срещу цената на бензина ще озвучи улиците на Варна на 27 март. Координаторите на недоволството благодарят на всички, които на 13 март се включили в масовото автошествие.

Според предварителните планове сборният пункт за дубъла на протеста остава непроменен - паркингът на крайбрежната алея, по-известен като бившия полигон на "Почивка". От къде ще мине автошествието, още не е ясно. Възможно е да има и блокиране на улици или магистралата.

Протестиращите вече са подготвили и писмо с искания до премиера и правителството. Те настояват да бъде създадена специална комисия, която да следи надценката на "ЛУКойл", единствената действаща рафинерия у нас, както и какви са крайните цени на търговците. Целта е бензина да падне до 2 лв. Искат и да има строг контрол по отношение качествата на горивата, както и да бъде намален ДДС за тях. "Решението за въвеждане на преференциален данък е на правителството. Оставяме на вас да прецените с колко и дали ще бъде намален", пише в писмото до управляващите.

И са категорични, че ако исканията им не бъдат изпълнение, ще сезират Европейската комисия по правата на човека, като изпратят видеоматериали от премиерата на протеста срещу високите цени на бензина на 13 март.

"Никой не отчита факта, че горивата, внесени в България от "ЛУКойл", нямат нищо общо с Африка, тъй като идват от Русия. Те са по-нискокалорични и нискокачествени и нямат общо с войната в Либия. Спекулация има в цяла Европа - да, но тук няма минимални заплати от 1700 евро", пише още в протестната нота до МС.

"Не можем да намалим нито акциза, нито ДДС-то на горивата", беше категоричен вчера финансовият министър Симеон Дянков.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)

Още по темата (37):
19.10.2011 Бензинът поскъпна с 3 стотинки
24.08.2011 Горивата падат с по 2 стотинки
16.08.2011 Дянков: Цените на горивата ще паднат пак в края на август
18.07.2011 Прогнозират ново поскъпване на бензина през следващите седмици
12.05.2011 НСИ отчете поевтиняване на горивата през април
27.04.2011 Варненци няма да се включат в протестите срещу цените на горивата
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).