Вълнуващ втори ден на FUNCITY 2013'

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:18 / 03.07.2013
1435
Вълнуващо протече и вторият ден на атрактивния младежки фестивал FUNCITY 2013'. В следобедните часове забавното фото студио Фън си ти на Арт "На Тъмно" Зона забавляваше посетителите с щурата си концепция, а в близост творческото ателие по боди арт пресъздаваше изящни образи върху телата на представителките на нежния пол.

Фантастичен телефон отиде при YA Crew, които станаха победители в отборното състезание по улични танци DanceCity. Момчетата са добре познати на варненци с шоутата, които изнасят на входа на Морската градина. Денс формацията, която наброява 12 танцьори от цялата страна: Русе, Исперих, Стара Загора, Варна, Враца и Белене, успя да надвие отборите на Connection Crew и Бързаците. Победителят в бийтбокс битките Beat Box Battles отнесе със себе си легендарен микрофон.

Първото състезание, част от Световния шампионат по Въздушна китара Air Guitar Championship, безапелационно беше спечелено от Бедрос.

Акцент в програмата на FUNCITY в днешния ден е участието на Карандила джуниър във Фолклорната вечер на откритата сцена до Обсерваторията.

Навсякъде посрещнати с удивление и възторг, виртуозните млади музиканти са на възраст между 10 и 18 години, като за всички тях музиката е семейно призвание и наследство - дядовците и бащите на повечето свирят в голямата Карандила. Всички са от сливенското гето "Надежда" и могат да изсвирят с лекота и най-трудната за изпълнение балканска музика. Дори и Горан Брегович не им противостои. Без аналог, музиката им разчупва клишетата и смело експериментира с автентичните ромски ритми и класическия джаз, като преплита в едно латино и реге с български и турски народен фолклор. Първият им албум излиза преди 2 години, а в него гостуват едни от най-големите имена на българската и световна джаз сцена: Милчо Левиев, Теодосий Спасов и Владо Карпаров.


Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
10.07.2013 Повече от успешно протече младежкият фестивал FUNCITY във Варна
05.07.2013 Зареждащ четвърти ден на младежкия фестивал FUNCITY 2013'
02.07.2013 Официално дадоха старт на FUNCITY 2013' във Варна
03.07.2012 Затварят бул. "Ген. Колев" за 2 часа
02.07.2012 Затварят бул. "Ген. Колев" за 2 часа утре
27.06.2012 В петък откриват младежкия фестивал "Funcity" във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).