Върнаха схемите за сезонните обекти в "Одесос" и "Аспарухово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:55 / 21.01.2009
670
Съветниците от постоянната общинска комисия по туризъм и търговия върнаха за коригиране схемите за разполагане на сезонните обекти във варненските райони "Одесос" и "Аспарухово". Докато местните депутати разглеждаха чертежите, стана ясно, че в тях все още фигурират маси за продажба на пуканки и сладолед на мястото на Понеделничния пазар, въпреки че миналата година бараките от него бяха премахнати и кметът Кирил Йорданов обеща теренът да се превърне в парк с кът за отдих и игра на децата. От районната администрация коментираха, че е станала грешка, тъй като на мястото на бившия пазар не се планира разполагането на маси. За да не бъдат допуснати и други грешки, председателят на комисията Красимир Симов поиска следващата сряда актуализираните и коригирани схеми да бъдат представени от архитекта на района.

Съветниците одобриха и предложението на заседанието да присъстват и членовете на комисията, която е ангажирана с тази дейност и в която участват трима местни депутати и двама представители на администрацията. Същото решение бе взето и за сезонните обекти в "Аспарухово". Радослав Коев от партия "Отечество" настоя схемите да бъдат изготвени върху кадастрална карта. Той поиска още разполагането на масите да бъде съобразено с магазините до тях, така че да не се допуска нелоялна конкуренция.

Одобрена бе схемата за сезонните обекти във "Владиславово". От района очакват през тази година да бъдат заети по-малко общински терени за маси на открито, витрини и хладилници. Причината е, че в края на миналата година местният парламент е увеличил с близо 2 лв. цената на наемите за 1 кв. м. площ. В трета и четвърта зона, където попада район "Владислав Варненчик" дневните разценки са били увеличени с по 10 ст. за 1 кв. м - до 0,90 лв. в III зона и 0,85 лв. за IV зона. По традиция най-много молби за маси на открито се депозират през март, тъй като търговците се съобразяват с климатичните условия, коментираха от администрацията. От там уточниха още, че през зимния сезон (от ноември до април) месечните наеми за III зона са скочили от 13,80 лв. на 15,50 лв. за 1 кв. м, а през летния сезон (от май до октомври) - от 15 на 16,80 лв. За IV зона увеличението на цената от 12,50 на 14 лв. за 1 кв. м важи и за двата сезона.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).