Във Варна е лекувано и изписано живо и здраво бебе, родено 680 грама

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:29 / 02.12.2019
11533
През неонатологичното отделение на СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна са преминали 282 недоносени деца, а най-малкото бебе за 2019г. е с тегло от 680 грама, което е лекувано успешно и изписано от болницата, научи Varna24.bg.

"За нас всички лекари и медицински специалисти, работещи в болницата няма по-голямо щастие и признателност за нашия труд, от сияещите майчини очи и звънливия детски плач", заяви проф. Емил Ковачев, Управител на АГ Болница, Варна при посещението на президента Румен Радев в края на миналата седмица.

Припомняме, че държавният глава гостува във Варна по повод откриването на благотворителната инициативата "Българската Коледа“.

"Тази инициатива доказва, че хуманността и добротата са живи сред нас“, сподели проф. Ковачев при срещата си с президента. 

Той представи и друго уникално за областта отделение – по патологична бременност, в което се лекуват бременни жени с тежка патология на бременността.

"До днес в нашата болница са станали 1865 раждания. Има множество двуплодни бременности и две триплодни бременности", допълни Емил Ковачев.

Преди дни държавният глава се обърна към лекарите и медицинските специалисти в АГ-болницата с благодарност и заяви, че лечебното заведение има огромно значение за България, защото от тук започва бъдещето на страната.

"От Вас в огромна степен зависи какво бъдеще ще имаме, дали ще бъде здраво и пълноценно“.

"Българската Коледа“ дава надежда, че сме хуманно общество. Най-важното в този огромен екип, отдаващ труд и талант сте Вие, инициативата се разраства заради Вас, защото Вие показвате, че дарените средства се изразходват по най-добрия начин. Високо оценяваме вашия труд, който заслужава дълбоко уважение“, заяви в своето приветствие държавният глава. Той припомни, че при последното издание на кампанията "Българската Коледа“ е доставена високотехнологична медицинска апаратура в 19 лечебни заведения в цялата страна. По думите му АГ болница - Варна е редовен бенефициент на кампанията.

СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна е втората по големина и единствената извън столицата Специализирана болница по акушерство и гинекология и неонатология и е изключителна за  Североизточна България. Неонатологичното ни отделение  е уникално за  региона с ІІІ ниво на компетентност за интензивно лечение, специални грижи и първична реанимация за рискови новородени. В отделението за интензивно лечение на високорискови новородени деца се обслужват бебета с ниско и екстремно ниско тегло при раждането както от Варна, така и от цяла Североизточна България. От настоящата кампания болницата ще получи модерен перкутанен газов анализатор за целите на Неонатологията, който е изключително важен за малките пациенти. С него по неинвазивен начин могат да се правят нужните изследвания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).