Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Във Варна е лекувано и изписано живо и здраво бебе, родено 680 грама
Автор: Пламена Николова 16:29 / 02.12.2019Коментари (0)11538
© Varna24.bg
Архив
През неонатологичното отделение на СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна са преминали 282 недоносени деца, а най-малкото бебе за 2019г. е с тегло от 680 грама, което е лекувано успешно и изписано от болницата, научи Varna24.bg.

"За нас всички лекари и медицински специалисти, работещи в болницата няма по-голямо щастие и признателност за нашия труд, от сияещите майчини очи и звънливия детски плач", заяви проф. Емил Ковачев, Управител на АГ Болница, Варна при посещението на президента Румен Радев в края на миналата седмица.

Припомняме, че държавният глава гостува във Варна по повод откриването на благотворителната инициативата "Българската Коледа“.

"Тази инициатива доказва, че хуманността и добротата са живи сред нас“, сподели проф. Ковачев при срещата си с президента. 

Той представи и друго уникално за областта отделение – по патологична бременност, в което се лекуват бременни жени с тежка патология на бременността.

"До днес в нашата болница са станали 1865 раждания. Има множество двуплодни бременности и две триплодни бременности", допълни Емил Ковачев.

Преди дни държавният глава се обърна към лекарите и медицинските специалисти в АГ-болницата с благодарност и заяви, че лечебното заведение има огромно значение за България, защото от тук започва бъдещето на страната.

"От Вас в огромна степен зависи какво бъдеще ще имаме, дали ще бъде здраво и пълноценно“.

"Българската Коледа“ дава надежда, че сме хуманно общество. Най-важното в този огромен екип, отдаващ труд и талант сте Вие, инициативата се разраства заради Вас, защото Вие показвате, че дарените средства се изразходват по най-добрия начин. Високо оценяваме вашия труд, който заслужава дълбоко уважение“, заяви в своето приветствие държавният глава. Той припомни, че при последното издание на кампанията "Българската Коледа“ е доставена високотехнологична медицинска апаратура в 19 лечебни заведения в цялата страна. По думите му АГ болница - Варна е редовен бенефициент на кампанията.

СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна е втората по големина и единствената извън столицата Специализирана болница по акушерство и гинекология и неонатология и е изключителна за  Североизточна България. Неонатологичното ни отделение  е уникално за  региона с ІІІ ниво на компетентност за интензивно лечение, специални грижи и първична реанимация за рискови новородени. В отделението за интензивно лечение на високорискови новородени деца се обслужват бебета с ниско и екстремно ниско тегло при раждането както от Варна, така и от цяла Североизточна България. От настоящата кампания болницата ще получи модерен перкутанен газов анализатор за целите на Неонатологията, който е изключително важен за малките пациенти. С него по неинвазивен начин могат да се правят нужните изследвания.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: