Във Варна няма гражданско общество, показа експеримент

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:19 / 21.04.2009
893
Във Варна няма гражданско общество, или поне такова, каквото би ми се искало. Това заяви Борис Касиков, след като варненци не уважиха поканата му за протест срещу строителството в Морската градина. Той беше планиран за 12:30 часа днес пред Пантеона. В уречения час обаче на мястото се явиха само местните медии, организаторът със семейството си, общинският съветник от ГЕРБ Данчо Симеонов и представител на общината.

Идеята за протеста възниква в интернет пространството. Озаглавена „Морската градина не е строителна площадка", каузата събира близо 5000 привърженици само за няколко дни. Сред тях е и евродепутатът Биляна Раева. Ако строителството продължава със същите темпове, много скоро Морската градина ще се превърне в жилищен квартал и варненци няма да имат парк, обясни Касиков.

В новия Общ устройствен план на Варна не са заложени строителни действия в парка и такива няма да се допускат, заяви Красен Якимов от общинската дирекция "Строителен контрол". Единствените два строежа там са до вила "Рома" и градинският център "Мимоза", които се изграждат още преди строителната забрана да влезе в сила, поясни той.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).