Във Варна обучиха млади психолози и социални работници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:50 / 05.11.2013
1033
Формиране на умения и повишаване на конкурентноспособността на младите хора, бе основна задача на проект "За младежка активност и професионална реализация", BG13/A1.2/260/R2. Той е реализиран от Асоциация за европейско развитие, със седалище Варна, като е финансиран от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи" по програма "Младежта в действие 2007-2013". Основната задача бе осъществена като след специфично, практическо обучение за натрупване на опит и стаж в областта на младежи, завършващи специалности със социална насоченост. Те работиха с представители на младежката ромска общност от Варна. За целта бяха обучени петима младежи за работа с младежи от ромски произход. След това те подготвиха методология и програма за работа, като всеки от тях работи с минимум 5 младежи от ромски произход.

С младежите от ромски произход бяха проведени насочващи интерактивни обучения за подпомагане кариерното ориентиране и реализирането им в социалния живот и професионалната сфера.

Основните цели по проекта, които бяха съобщени на пресконференция днес във Варна от ръководителите на Асоциация за европейско развитие, са свързани с развитие на умения на младежи, завършващи професии като психолог и социален работник, а също така и повишаване мотивацията за активно включване в социалния живот и започване на работа на ромски младежи чрез практически обучения, проведени от предварително подготвените за това млади специалисти.

По проекта бяха обучени 8 специалиста в 4 основни направления. Всеки от тях разработи индивидуална методология за работа на тема кариерно консултиране. Всички обучени специалисти проведоха индивидуални модули с по 5 младежи от ромски произход от Варна, като целевата им група са над 25 младежи на възраст 14 - 16 години.

Проектът започна на 5 август и ще приключва на 10 ноември. Стойността му е 4 500 евро.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).