Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Във Варна осъдиха гадател заради измама
Автор: Екип Varna24.bg 16:10 / 04.07.2013Коментари (0)1081
©
Гадател, предлагащ "защита" от магии, бе осъден ефективно от Варненския районен съд. Наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим, постанови съдът по отношение на 28-годишния Eмил Събев.

Той бе признат за виновен по обвинение в измама, при която на жена от Варна е нанесена имотна вреда в размер на 260 лв. Присъдата бе постановена по реда на съкратеното съдебно следствие. Случаят е от месец април миналата година, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

През м. февруари м. год. пострадалата жена прочела във вестник интервю със Събев (известен под името "Емин ходжа"), а впоследствие гледала и няколко телевизионни предавания с негово участие, където той се представял за известен гадател. Жената се свързала по телефона с него, при което подсъдимият обяснил, че е единствения ходжа в България, който може да чете и пише на арабски и само той е в състояние да помага на хората за разваляне на магии и лоши енергии от външни сили. Подсъдимият поискал рождената дата на жената и при следващото позвъняване от нейна страна започнал да я убеждава, че е наложително предварително да му заплати сумата от 290 лв., за да започне да работи по развалянето на направените й магии и да не се стигне до смърт. В края на м. март подсъдимият сам позвънил на потърпевшата да съобщи, че проблемите й се влошават и веднага трябва да се започне с нейното "изчистване". Той склонил да намали сумата за "услугата" си на 260 лв., които пострадалата изпратила с експресен пощенски запис на 2 април 2012 г. на продиктуван от него адрес във Варна. Пратила му и своя снимка. В следващите дни кореспонденцията между двамата продължила, като по куриер жената получила 6 листчета с йероглифи, които по заръка на гадателя трябвало да постави в бутилка с вода на слънце. Постепенно пострадалата започнала да се съмнява в способностите на Емин ходжа да разреши нейните проблемите и когато в пореден разговор той поискал допълнителна сума пари за закупуване на специален катран за гарантиране на успешен резултат, жената разбрала, че е измамена

28-годишният Събев е многократно осъждан, основно за престъпления против собствеността на гражданите в различни райони на страната. Той бе осъден да заплати уважения от съда граждански иск за причинените в резултат на измамата имуществени щети.

Присъдата на Районен съд - Варна подлежи на обжалване в 15 дневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: