Във Варна отбелязват Международния ден на Черно море

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:45 / 24.10.2023
600
Във връзка с Международния ден на Черно море по традиция Басейнова дирекция "Черноморски район“ ще отвори врати за обществеността, научи Varna24.bg.

На 31 октомври (вторник) от 10.00 часа до 14.00 часа, гражданите ще имат възможност да се запознаят с дейността и организацията на работа на БДЧР, както и да разговарят с експерти. Басейнова дирекция се намира във Варна, ул. “Александър Дякович"  № 33.

На този ден през 1996 г. е подписан Стратегическият план за действие за възстановяване и опазване на Черно море. Планът е свързан с Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване (т. нар. Букурещка Конвенция) подписана през 1992 г. от шестте черноморски държави - България, Грузия, Русия, Румъния, Турция и Украйна.

Международният ден на Черно море обръща общественото внимание към проблемите на басейна и начините за неговото опазване като една от най-уязвимите морски екосистеми в света. Необходимо е да бъдат съхранени неговата жизненост и ресурси от интензивните човешки дейности.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).