Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Във Варна показаха как се вари бира
Автор: Екип Varna24.bg 11:01 / 02.05.2017Коментари (0)1613
©
Как се прави бира показаха нагледно във Варна любители на кехлибарената напитка. За няколко часа те разкриха технологията пред отбрана публика. Все повече хора, предпочитат занаятчийската бира. Тя е малко по-скъпа, но качеството ѝ е гарантирано. И заради използваните съставки се определя като био бира.

За все повече хора варенето на бира в домашни условия се превръща в хоби. Оказва се, че технологията не е толкова сложна, необходими са само желание, подходящо оборудване и търпение.

Алдо Давидов, търговец на крафт бири споделя: "Естествено най-важното са добрите съставки, първо - добър малц, качествен, освен малца, към съставките се добавя и добър хмел."

При производството на бира в домашни условия има няколко стъпки, при които много важно условие е точната температура.

"Накисване на малца в гореща вода при определена температура, за да се извлекат определени захари, които ни трябват, след което тази течност се сварява, добавя се хмела за вкус.", допълва Алдо Давидов.

Така приготвеното пиво трябва да ферментира един месец в затворени съдове.

Ангел Маринов споделя: "Слушаме, обсъждаме нали как бихме си го направили и ние. Вече въпросът е дали ще потръгне."

Д-р Камен Тасков го допълва: "Възможността за правенето на тази бира изключва летните горещини, защото ферментацията е между 18 и 20 градуса."

Бирата, приготвена собственоръчно, се отличава от масовото производство, защото при варенето може да се експериментира с вкусовете.

Д-р Борислав Даковски казва: "Добре е да се опитват различни видове бира, тогава човек установява от какво има нужда в конкретния момент."

Майсторите на крафта успокояват, че не всеки успява да си направи бира от първия път, но експериментите могат да доведат до постигането на уникален вкус, непознат сред съществуващите днес 120 стила пиво.

 

Източник: БНТ









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
51-ото Народно събрание
Лудогорец в Лига Европа 2024/25
Газови доставки
Риск от чума по дребните преживни животни
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: