Във Варна през уикенда силен вятър изпочупи клони, събори билбордове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:18 / 14.02.2011
1011
Силен вятър в събота изпочупи клоните на три дървета във Варна, но не предизвика сериозни щети. От "Гражданска защита" признаха, че са очаквали повече затруднения заради лошото време, но се наложило да отстраняват само паднали клони в различни части на града. Причината за липсата на по-тежки случаи дежурният обясни с липсата на листна маса по дърветата през зимния сезон, което правело клоните по-леки и устойчиви на вятъра. От службата не са получавали други сигнали за произшествия, но инцидентите във Варна не се изчерпват с информацията в "Гражданска защита".

Напорът на вятъра успя да събори рекламни съоръжения в мол "Варна". Падна и част от рекламния надпис, разположен на покрива на сградата. За щастие и този инцидент се размина само с материални щети.

Пострада и рекламен билборд на кръстовището на стадион "Спартак". Стъклата от двете страни са изпочупени, а конструкцията повредена.

Заради влошените метеорологични условия пристанище Варна остана затворено за всички кораби до неделя сутринта. На моменти скоростта на вятъра достигна 16 м/с от запад, а вълнението на морето 2 бала.

Варна бе една от областите, за които в събота бе обявен жълт код, съобщиха от НИМХ. Според синоптиците времето бе потенциално опасно и изискваше повишено внимание. Освен за Варненска област жълт код бе обявен още за Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Пловдивска, Габровска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Търговищка, Шуменска, Силистренска, Добричка и Бургаска.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)

Още по темата (186):
10.03.2011 Започва затопляне на времето
10.03.2011 Сняг вали в отделни райони на града, пътните настилки са мокри
08.03.2011 Слаб сняг вали във Варна
08.03.2011 Пенсионерите във Варна масово се запасяват с минерална вода
07.03.2011 Оражев код във Варна, заради силния вятър
07.03.2011 ОПУ: Пътищата във Варненско са проходими при зимни условия
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).