Във Варна провеждат обучения по програма "Безопасен интернет"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:00 / 30.10.2012
901
Днес, в зала "Концертна" на Младежкия дом, община Варна провежда обучения и дискусии на тема "Интернет - възможности и рискове", предназначени за професионалисти, работещи с деца с рисково поведение и младежи.

Програмата включва:

10.00 - 12.30 ч. - "Опасностите за деца и младежи в интернет и поведението на възрастните" - обучение-дискусия с представители от системата за превенция и противодействие на детската престъпност в община Варна (секретари на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, инспектори детска педагогическа стая, обществени възпитатели).

14.00 - 16.30 ч. - "Интернет - възможности и рискове" - обучение-дискусия с младежи от училищните превантивни клубове, функциониращи към дирекция "Превенции", община Варна.

Водещ на обученията е Георги Апостолов - координатор на Националния център за безопасен интернет.

В хода на двете срещи ще бъдат представени и дистанционните онлайн обучителни модули за професионалисти и за младежи, като участниците ще получат своите карти с код за достъп.

Дистанционното обучение за професионалисти е първото подобно в България. То ще въведе специалистите, работещи с деца с рисково поведение в местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, в тематиката за онлайн защитата на деца и младежи.

Дистанционното обучение за младежи се реализира за втора поредна година, за територията на страната, единствено от община Варна. Разделено е на три нива. Успешно завършилите трите нива на обучението младежи, получават сертификати от община Варна и Националния център по безопасен интернет: "Експерт по онлайн безопасност".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).