Във Варна се разпространяват предимно фалшификации на стоки на известни марки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:47 / 16.12.2008
885
Фалшификации на продукти на световно-известни компании за производство на дрехи и обувки са сред най-често срещаните случаи на неправомерно използване на регистрирани търговски марки във Варна и региона. Това съобщи по време на кръгла маса ръководителят на Центъра за индустриална собственост в града Мария Алексиева. По думи на Алексиева в последната година са зачестили и констатациите на разпространявани в търговската мрежа в региона некоректни имитации на парфюмерийни и козметични продукти. Тя допълни, че в този вид нарушения се наблюдава известна сезонност, свързана със засилването на продажбите през летния сезон, но нарушения се констатират и целогодишно, особено в съвместната работа на специалистите в центъра със служителите на гранична полиция по контрола над внасяните стоки. Алексиева уточни, че най-значителните количества стоки с некоректно използвана търговска марка са цигари "Marllboro", през изминалата пролет са заловени и голям брой флакони с незаконни имитации на парфюми на компанията „Hugo Boss", като са задържани по 2000 - 3000 бройки само от една от разновидностите на парфюма.

Мария Алексиева добави, че Патентното ведомство сътрудничи редовно и при извършването на съдебни и досъдебни експертизи в страната, като една трета от този вид дейност е реализирана от тримата специалисти в Центъра за индустриална собственост във Варна.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).