Във Варна съобщиха: Огромен е интересът за семеен бизнес и занаятчийство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:31 / 19.09.2024
328
При огромен интерес приключи вчера процедурата за семеен бизнес и занаятчийство. Това стана ясно от думите на министъра на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов, който днес е във Варна.

По процедура BG16RFPR001-1.004 "Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите" по ПКИП при бюджет на цялата програма от 117 милиона лева, проектите, които са получени са на обща стойност 260 млн. лв. Това говори за един изключително голям интерес от страна на българина към самонаемане и предприемачество, стана ясно от думите на министъра.

Ние като министерство правим всичко възможно за привличане на инвестиции. Факт е, обаче, според данни на чужди анализатори, че има спад на чуждите инвестиции в страните от Европа. Той е около 4-5 процента. Не е ясно още колко ще е в България, стана ясно от думите на доц. Росен Карадимов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).