През 2014 г. имаше само 2-3 фирми от Варна, които пласираха козунаците си през интернет. Тази година са значително повече, добави шефът на варненските хлебопроизводители и сладкари.
Варненци могат да бъдат спокойни. Над 300 000 козунака ще бъдат продадени през тази великденска кампания в града ни. В момента има свръхпредлагане, обяви Иво Бонев. Според него в момента много търговци са се заели с продажбата на козунаци. Има дори и такива, които не са хлебари, нито от сладкарския бранш, разкри Бонев.
Очаква се преди най-светлия християнски празник Варна да бъде буквално залята от козунаци. Ще има и произведени в Хасково. 2 - 3 добрички фирми също ще доставят козунаци за празника, призна Иво Бонев.
400 г качествен козунак, произведен от истински суровини, ще струва между 2,50 - 2,60 лв. Цените на козунаците с пълнеж може да ударят и 3,70 лв., съобщи шефът на варненските хлебопроизводители.
Няма промяна в стойността на козунаците в сравнение с миналата година, защото суровините останаха на същите цени като през 2014 г., обяви Бонев.
Във Варна ще се продават и козунаци, произведени от миксове. Те са по-евтини, направени със заместители. Цените им ще са около 1,40 лв. за 400 грама. Качеството им е по-ниско, правят се за 2 ч. На различни "топли точки" ги получават замразени и пекат на място. Аз лично препоръчвам хората да си купят от традиционните козунаци, не миксирани, каза Иво Бонев.
Още по темата (47): | |