Във Варненско 11 фирми ликвидират последствия от аварии

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:05 / 08.01.2009
728
11 фирми от Варненско и една от област Добрич са получили разрешение да боравят с опасни вещества при предотвратяване на големи аварии и ограничаване на последствията от тях, съобщиха от РИОСВ в морската столица. Утвърден е и годишният план за контролна дейност над фирмите с издадени разрешителни. Разрешителните са издадени по европейската директива "Севезо" от Министерството на околната среда и водите. В тях се съдържат всички необходими мерки за предотвратяване на големи аварии и ограничаване на негативните последици от тях за хората и околната среда. Контролът по спазване условията на разрешителния документ се извършва от междуведомствена комисия. В нея влизат регионалните структури на министерствата на околната среда и водите и здравеопазването, както и това на извънредните ситуации. В контролния орган участват и представители на пожарната, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор и областните и общински администрации.

Директивата "Севезо" 96/82/ЕС, носи името на град в Италия, където преди време е имало значително инцидентно изхвърляне на токсичен газ. В българското законодателство тази Директива е трансформирана в Наредбата за предотвратяване на големи аварии с опасни вещества и за ограничаване на последствията от тях.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).