Във Варненско 9 школа ще получат средства за униформи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:27 / 13.11.2008
676
Девет училища от Варненска област ще получат средства от Министерството на образованието и науката за осигуряването на ученически униформи. Това става ясно от публикуван в страницата на ведомството списък. С нови униформи ще се сдобият учениците от варненските Математическа гимназия "Д-р Петър Берон", СОУ "Найден Геров", ОУ "Стоян Михайловски", 8-мо СОУ с преподаване на чужди езици "Александър Сергеевич Пушкин", СОУ "Васил Друмев", аксаковското СОУ "Св. Климент Охридски", белославските СОУ "Св. св. Кирил и Методий" и НУ "Отец Паисий" и Професионалната гимназия по хотелиерство, ресторантьорство и туризъм "Цар Симеон Велики" в Провадия.

Три школа в региона пък ще получат финансиране за отбелязване на училищни празници и честване на кръгли годишнини. Това са ОУ "Васил Априлов" във Варна, Спортното училище "Георги Бенковски" в града и Професионалната гимназия по земеделие и горско стопанство в село Стефан Караджа.

Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" води класацията сред варненските училища по брой изявени ученици, участващи в различни олимпиади, става ясно пък от справка за кандидатстване по програмата "С грижа за всеки ученик". Възпитаниците на школото се класират в дисциплини като: български език и литература, английски език, руски език, математика, информатика, информационни технологии и други. Гимназията може да кандидатства за допълнителни средства по девет от общо 18-те предмета, включени в списъка на националните ученически състезания. Формулярите и придружаващите ги документи трябва да бъдат представени до 8 декември.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).