Във "Възраждане" правят кът за отдих на възрастни хора

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:37 / 01.08.2011
1033
В кв. "Възраждане" ще правят кът за отдих на възрастни хора във връзка с 4-ия уъркшоп за архитектура, провеждан във ВСУ. Въпросният кът ще представлява минипарк, с много зеленина и паркова мебел за отдих. Проектът се родил именно по време на уъркшопа, като е изработен от студенти на ВСУ.

"Всеки от младежите направи свой собствен проект. После се събрахме, обсъдихме предимствата и недостатъците на всеки от тях и след това сглобихме един общ", обясни проф. Масуд Есмаилу, който е един от ръководителите на младите архитекти.

Парковата мебел ще бъде направена от работещите в "Тих труд" ЕООД. По този начин се получава и една по-висока социална ангажираност на проекта, категорична е Йорданка Юнакова, кмет на район "Младост". "Много се радвам, че ще използваме идеите на млади и амбицирани хора. Бизнесмени и граждани вече събират средства, за да се реализира планът", каза още тя.

По проекти на студенти от ВСУ предстои и обновяване на междублоковите пространства в район "Приморски". Те ще се озеленяват допълнително и ще се поставя нова паркова мебел.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).