Въвеждат нощни бдения в храмовете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:37 / 30.03.2010
754
Във варненските храмове ще бъдат въведени нощни бдения по време на различните християнски празници. Това съобщи  Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил. Негово Високопреосвещенство възнамерява да увеличи и времетраенето на богослуженията на територията на местната епархия. „Все повече хора търсят Господ и за тази цел се устремяват към Света гора Атон и светогорските манастири. Не е важно мястото, а духовността", коментира д-р Кирил. Според него Варна може също да се превърне в духовен център на православното християнство.

Друга идея на митрополит Кирил е „духовната аеробика". Според него съчетаването на пост, молитва и прекланяне пред Бога спокойно може да измести съвременните форми на физически упражнения и диети за поддържане на тонуса. „Седмицата около Великден е този период от православния календар, който е най-наситен с духовни богослужения. 40-дневният пост е съпроводен с ежедневни упражнения за духа и тялото. Те представляват молитва, съчетана със средни и ниски поклони. Тази своеобразна духовна аеробика е изключително полезна за духа и тялото", допълни митрополит Кирил.

Съвременната младеж и децата в България все повече се отдалечават от православната вяра, смята още митрополитът. „Сега най-често младежите свързват Божия служител с погребалния ритуал", казва д-р Кирил. Според него приоритет в държавната политика у нас трябва да бъде духовното възпитание на подрастващите в тайнствата на православната вяра.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).