Въвеждат нови правила за прием в детските ясли във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:58 / 28.10.2013
1107
Въвеждат нови правила за прием в общинските детски ясли във Варна. Това решение взеха на днешното си заседание общинските съветници от комисията по здравеопазване към местния парламент.

Новостите са изработени вследствие на предложения на родители и директори на детски заведения. Системата за прием е точкова, като детските ясли са вече отделени от общинските детски заведения. Отпада едно от старите предимства при постъпване на малчуганите - районирането. Така става възможно родителите сами да избират къде да подадат документите на детето си. Преднина ще имат и семействата, които нямат задължения към дирекция "Местни данъци и такси". Приоритетно ще бъдат приемани деца, чиито родители работят или се самоосигуряват, както и малчугани със заболявания. Предимство имат и дечицата от многодетни семейства, децата - близнаци, сираци и други.

Предложението трябва да бъде прието на сесията на общински съвет. Очаква се новите правила да влязат в сила от 1 декември 2013 година.

Към момента детските ясли на територията на град Варна са 11. Скоро врати отваря още една детска ясла - "Мечо Пух" във кв."Владислав Варненчик" с капацитет от 64 места. Проучват се и възможностите за разширяване на детски заведения.

"Всички детски ясли са много добри. В тях работят повече медицински сестри, а храненето се извършва съгласно съществуващата наредба," каза Нели Вълева, главен експерт "ДУЗ".

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).