Възпитаници на детски клуб във Варна подготвят благотворителна инициатива

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:38 / 13.12.2013
1255
Възрастни хора, ползващи социалната трапезария "Св Андрей" към Варненска митрополия, ще бъдат гости на децата от "Игралница занималница" на 21 декември (събота) в 11.00 ч. Целият празник - от идеята до организацията - е помислен с цел те да бъдат зарадвани в навечерието на Бъдни вечер.

Желанието на 37-те възпитаници на детския център е да дарят радост на тези, които живеят по-често в самота. Идеята не изисква дълго обмисляне или дискусия сред малките добродарители. В продължение на цяла година те срещат хората от трапезарията в своя път към занималнята. Така съседството се е превърнало в споделено познанство.

В началото на този месец в "Игралница занималница" изработват 30 покани и ги оставят в социална кухня "Св. Андрей". На 21 декември коледарска дружина ще посрещне гостите с автентични коледарски песни. Освен с добро настроение момчетата и момичетата от занималнята в ЖК "Чайка" са подготвени да размесват, точат и пекат на място коледни сладки за възрастните хора и за всички останали участници в тържеството.

На 21 декември от 11 ч., на празника за Рождество, са поканени малки и по-големи деца, които обичат забавни игри и изненади. По-смелите ще се премерят в традиционния "доброметър". Всеки, решил да се включи в "Добрата Коледа в Игралница занималница", ще избере и занесе хранителни продукти - ориз, брашно, боб, леща, олио. Това ще замести входния билет за коледното парти, но по-важно е, че храните от първа необходимост ще бъдат подарък за възрастните хора в празничните дни, през които социалната трапезария е затворена.

"И тази година децата взеха активно участие в изработването на коледна украса и сувенири, които подредихме в благотворителен базар. С част от събраните средства ще бъдат осигурени плодове за нашите гости - хората, които ежедневно срещаме пред социалната кухня "Св. Андрей", казва Илиана Йорданова - основател и учител в "Игралница занималница" и добавя: "Ще има достатъчно продукти за приготвяне на коледни сладки в "Добрата Коледа". Инициативата е подкрепа и в желанието на семействата да култивират дух на дарителство и приятелство. Това е мисия, за която няма точно определено време и затова не се ограничаваме само в дните преди Коледа. На всеки празник се стараем да зарадваме не само себе си. Децата знаят колко приятно, щастливо и безценно е да даряваш доброта. Затова и в подготовката на този празник, те заедно с нас рисуват и творят сами Коледа за другите в нужда. Те не желаят просто да участват в благотворителен базар. Искат да бъдат част от идеята за случването на добро", споделя Илиана.

От "Игралница занималница" се включват в още една инициатива, следвайки общото желание и на родителите децата им да помагат на деца. В кампания, популяризирана и в социалните мрежи, те даряват за децата от дома във Виница лечебна "Хумана", бананова каша и бисквити.


Виж коментарите (0)

Още по темата (121):
31.12.2014 160 хил. българи се изнасят в чужбина за Нова година
07.02.2014 Започна премахването на коледната украса по центъра
25.01.2014 Отчетоха бум на заемите по време на коледните и новогодишните празници
22.01.2014 Кмет сбъдна коледната мечта на момиченце с кученце от Варна
20.01.2014 Кмет сбъдва новогодишно желание на дете с подарък от Варна
14.01.2014 Махат празничната украса на Варна до края на месеца
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).