Възстановяват фасадата на първия саниран блок във "Владиславово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
10:33 / 17.10.2011
7133
Възстановителните работи по рухналата част от фасадата на първия саниран вход във "Владиславово" трябва да приключат тази седмица. Това съобщи Иван Петков, собственик на фирма "Стини" ООД, която е извършила строително-монтажните работи по обновяването на вх. 3 на бл. 406.

Сградата бе първата във Варна, която се включи в демонстрационния проект за саниране на Програмата на ООН за развитие и на регионалното министерство. Във вторник сутринта обаче панелката осъмнала с разрушена фасада. Бурният вятър, който връхлетя града, буквално изтръгнал около 45 квадратни метра от външната изолация на страничната стена.

Вътрешното разследване, което предприеха от софийската фирма изпълнител, още не е завършило. Иван Петков лично дошъл в морската столица, за да направи оглед на място. По всяка вероятност нормите са спазени, но е останала някаква дупчица в стената, която през изминалите 2 години и половина вятърът допълнително е издълбавал и разширявал. Така при поредната буря изолацията се оказала като платно на кораб. Дюбелите, с които била закрепена, буквално са със скъсани глави, отчете Петков.

Това е първият подобен инцидент в блок, саниран по програмата на ПРООН и МРРБ. Юристът на ПРООН Дарин Лашков бе категоричен, че за изпълнител на строителните работи е избрана фирма, която е утвърдена на пазара и се е доказала в сферата на топло- и хидроизолациите. На базата на 5-годишната гаранция за извършените ремонти щетите по панелката във "Владиславово" трябва да бъдат възстановени в максимално кратки срокове.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).