Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Willbrook реализира първия зелен проект във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 04.09.2008Коментари (0)1241
© Дневник
Така ще изглежда първият български зелен проект във Варна - Willbrook Diamond Residences. Освен него компанията строи още над 3 млн. кв.м разгъната застроена площ, като инвестицията в тях е над 6 млрд. евро. В списъка са Willbrook Platinum Business and Convention Center и жилищния комплекс Oxford Gardens в Букурещ, търговски център Tbilisi Plaza в грузинската столица Тбилиси, 5-звезден хотел Teleferic в Брашов и др.
Уникален жилищен комплекс започва да строи във Варна компанията за недвижими имоти Willbrook Management International ("Уилбрук мениджмънт интернешънъл"), каза изпълнителният директор Дайна Войку. Проектът Willbrook Diamond Residences ще включва 11 жилищни сгради и център за отдих и развлечения. Той ще бъде разположен в местността Свети Никола. Всяко от жилищата ще бъде с панорама към Варненския залив и нос Галата.

Willbrook Diamond Residences ще има общо 144 апартамента и 2 мезонета, но местата за паркиране ще бъдат 205.

По думите на Войку това ще бъде първият зелен жилищен комплекс както във Варна, така и в страната. Проектът включва още ландшафтни пешеходни пътеки, ресторант, лоби бар, магазини, спортни и развлекателни съоръжения, включително SPA и фитнес центрове, закрит плувен басейн, миниголф, детски площадки, басейни на покривите. Всяка сграда ще бъде с плоски озеленени покриви и тераси и възможности за изграждане на огнища на открито, уточни Войку.

Зелени са сградите, които са проектирани, изпълнени и експлоатирани съобразно всички екологични изисквания. Като цяло те използват енергоспестяващи източници на светлина и климатизация. В баните трябва да са монтирани водоспестяващи аератори, които намаляват количеството изразходвана вода. Използва се само рециклирана хартия. За доставчици на материалите се избират локални производители на екологично чисти продукти.

Проучване на международната консултантска компания Colliers International показва, че разходите при екологичното строителство са само 2% повече в сравнение с конвенционалното. Средното оскъпяване е около 40 долара на кв.м, а в същото време директните финансови ползи за собствениците могат да надминат с десет пъти първоначалните разходи по инвестициите.

Willbrook Management International работи в Източна Европа от 1998 г. и е сред първите, които се занимават със строителството на зелени сгради. Дружеството е специализирано в изграждане и управление на имоти на развиващите се пазари, допълни Войку.

По думите й компанията следва стриктно правилото си да се придържа към зелени насоки във всички свои проекти. Затова при строителството на Willbrook Diamond Residences ще се запазят обширни зелени площи и покривни тераси, които да ограничават ефекта на "нагорещените острови". Строителните материали ще бъдат специално подбрани, за да намаляват абсорбцията на топлината. Ще се използват почти изцяло местни ресурси, при което ще се намали ековъздействие от транспорта им. Природната среда ще бъде максимално вписана в архитектурата на сградите. Днешните купувачи на имоти не се задоволяват само с отлично качество и най-модерно проектиране. Те желаят да живеят в хармония с природата, заяви още изпълнителният директор на Willbrook Management International.

Източник: в. "Дневник"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: