Ядосан баща във Варна реши да остриже косата на дъщеря си за наказание

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:19 / 18.10.2012
1960
Дело по Закона срещу домашното насилие подготвят юристите на "Закрила на детето" срещу баща, който преби дъщеря си в неделя вечерта. Боят у дома се разиграл, след като таткото се върнал от гурбет. Той не одобрил поведението на 15-годишната си щерка. Препирнята преминала в скандал. Докато момичето се опитвало да се защити от словесните нападки, гневът на бащата ескалирал - той решил за наказание да остриже косата на детето си. Грабнал едни ножици и хванал момичето за косата. То обаче почнало да се отбранява, вследствие на което получило болезнена контузия на едната си ръка и рана от ножиците на челото. За да се отърве от бащиния гняв, тийнейджърката се отскубнала от хватката му и избягала от дома си. Отишла право в полицейския участък на "Аспарухово", където минути преди полунощ бил извикан екип на "Бърза помощ". Лекарите преценили, че е най-добре тийнейджърката да мине преглед в Спешния център на МБАЛ "Св. Анна". Лекарите настанили момичето за лечение в болницата, където останало до вчера. В момента пребитата тийнейджърка е настанена в кризисния център във Варна. Дали възпитателните методи на таткото са практика, или става въпрос за единичен случай, тепърва предстои да се изясни. Отворен остава на този етап и въпросът каква е ролята на майката. Дали тя се е опитвала да защити детето си от бащиния гняв, или е косвен насилник чрез пасивността си.

Превантивна мярка на защита е предприета и спрямо 3-годишно дете, което попаднало в болница с охлузвания по гърба и синини по двете бузи. Майката обяснила нараняванията на хлапето с падане от дърво. Съдебните медици посочват в изводите от направения преглед, че е възможно контузиите да са от падане. Тъй като мнението на лекарите не е категорично, социалните работници са предприели превантивни мерки в семейството.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).