Яхтен и пасажерски терминал ще има на новото пристанище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:57 / 06.06.2008
921
Върху повече от 400 дка ще бъде разположено новото пристанище във Варна. Това съобщи на конференция във ваканционен клуб "Ривиера", посветена на развитието на пристанищата в България, председателят на Общински съвет - Варна Борислав Гуцанов. Гуцанов уточни, че предстои теренът да стане общинска собственост, като първо ще се усвоят 154 дка от него.

Изграждането на пристанището ще започне със строежа на контейнерен терминал. Първата копка ще бъде през април следващата година и се очаква до 2013 г. реализацията на проекта да приключи. В последствие на пристанището ще бъдат построени яхтен и модерен пасажерски терминал.
В момента се извършва козметичен ремонт на пристанището, който обаче също е много важен, подчерта Гуцанов. Той каза още, че ремонтните работи са на стойност 1,5 млн. лева. Ремонтът включва и най-стария яхт клуб в България "Капитан Георги Георгиев".

След месец на Морска гара - Варна ще бъде изградена нова платформа с капацитет за 20 яхти, припомни Гуцанов. Там ще има телефон, телевизия и интернет. Следваща стъпка в ремонта ще бъде частта от Пристанище - Варна към входните фарове.

Присъстващият на конференцията министър на транспорта Петър Мутафчиев заяви, че предстои договаряне между транспортното министерство и Министерство на отбраната за преместване на Военното поделение, което се намира под Аспарухов мост.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).