Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Янислава Шопова, кандидат на ПП-ДБ за кмет на район "Одесос": Центърът на Варна е за всички варненци
©
Янислава Шопова, кандидат на ПП-ДБ за кмет на район "Одесос“: Центърът на Варна е за всички варненци.

Представете се за тези, които не ви познават?

- Казвам се Янислава Шопова и съм кандидат на ПП-ДБ за район "Одесос“. Потомствена варненка съм, живея в район "Одесос“ откакто съм родена през 1979 г., имам висши образования в различни области - компютърни системи, право и счетоводство. Работила съм в държавния и частния сектор - като преподавател в средното образование и като асистент в икономическия университет във Варна, както и като юрист в големи международни компании  с представителство във Варна. От 7 години съм част от екипа на Община Варна, където управлявам  няколко международни европейски проекта в социалната сфера.

Защо се впускате в надпреварата за районен кмет на район “Одесос"?

- Приех номинацията на моите съмишленици от "Демократи за силна България“ и коалиционните партньори от "Продължаваме промяната – Демократична България“ с огромна отговорност. Дадох си сметка, че опитът, който натрупах в администрацията – да управлявам проекти, в които координирам работата на стотици хора, ми дават основание да вярвам, че мога да бъда добър стопанин на най-ключовата част от Варна – район "Одесос“.  Кметът на района е връзката на гражданите с голяма Община. Аз съм администратор с опит и експертиза, ще се вслушвам в гласа на гражданското общество. Ще подобря административните услуги в района и качеството на обслужване на гражданите. Достъпната и красива градска среда, със зелени и достъпни споделени пространства са задача на всеки варненец, но ролята на районния кмет е да подкрепя и насърчава добрите практики, да контролира и координира работата по кварталите. Това ще е моя ангажимент от първия ден като кмет на "Одесос“.

Седем години работих като икономист в дирекция "Социални дейности“ в Община Варна. В последната една година с екипа на кмета Коцев успяхме да променим динамиката и подхода на работа, за да сме още по-полезни за нашите съграждани от най-уязвимите социални групи.

Как ще мотивирате хората да изберат Вас?

- Районният кмет е човекът, който има най-бърза комуникация с гражданите от квартала. Всеки варненец трябва да познава кмета си, да знае кога са приемните му дни, да може да задава въпроси, да разчита на решения на проблемите си. Aз ще работя за хората във Варна. И призовавам всеки варненец от "Одесос“ да ми гласува доверие.

Подредените тротоари, достъпните улици, чистите паркове и градинки, детските площадки – те имат нужда от добри стопани. Районният кмет е администраторът, който заедно със съгражданите си работи за благосъстоянието на района. Затова призовавам варненци: Всички, които живеете в "Одесос“ и "Приморски“ – излезте и гласувайте на 20 октомври!

Какви ще бъдат приоритетите ви за развитието на района?

- Ще работя за естетична градска среда, чисти улици и тротоари, добре поддържани зелени площи. Грижата за младите семейства също е във фокуса на управленската ми програма: повече ясли и детски градини за децата на "Одесос“, и повече места за отдих и спорт на открито.

Варна е един от най-древните градове в България и носи в себе си следи от богато историческо и културно наследство. Голямата част от археологическите находки в града са от гъсто населения днес район на стара Варна могат донякъде да очертаят мястото на римската крепостна стена. Запазени фрагменти от римска крепостна стена на античния Одесос се открити по бул. "Приморски" срещу Аквариума, на ул."Михаил Колони", до църквата "Свети Никола", до Щаба на флота и на някои други места. Преди два дни в началото на изкопни работи за нов строеж бе открита ценна архиологическа находка – мраморна статуя от римската епоха. Наш дълг за поколенията е да съхраним за това културно-историческо наследство. В тази връзка, зная че кметът на Варна г-н Благомир Коцев и екипът му вече работят върху разработването на пешеходен туристически маршрут, който да включва съкровищата на Варна в централната градска част.



Още по темата: общо новини по темата: 642
18.10.2024 27 училища във Варна няма да работят този понеделник заради изборите за районен кмет, вижте кои
18.10.2024 Николай Желязков, кандидат за кмет на район "Приморски" от ПП-ДБ: Кварталите на район "Приморски" са гръбнакът на Варна
13.10.2024 Борислав Барийски, "Възраждане": Некачествената инфраструктура е недопустима за европейски, туристически град
11.10.2024 Неучебен ден за редица варненски училища на 21 октомври, вижте кои
09.10.2024 Важна информация във връзка с частичните избори във Варна на 20 октомври
08.10.2024 208 избирателни секции са образувани във Варна за частичните местни избори на 20 октомври
предишна страница [ 1/107 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
България в еврозоната
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: