Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Янко Станев: Трябва да увеличим издръжката на дете в градините
Автор: Екип Varna24.bg 10:39 / 06.04.2009Коментари (0)726
Трябва да се увеличи издръжката на едно дете в общинските детските градини. Това заяви зам.-председателят на Общинския съвет и шеф на постоянната комисия по финанси и бюджет д-р Янко Станев. Това мнение набира скорост сред повечето колеги в местния парламент, уточни той. Този въпрос е бил обсъждан отдавна, довери д-р Станев. Аз съм изключително против нуждите на гражданите да се експлоатират за политически цели, но това го има в играта, добави той. Според него, общината е длъжна да осигури места за децата на Варна в детските градини. "Варна е най-балансираният град у нас. Затова липсата на около 400 места в общинските детски градини е сериозен проблем", смята шефът на финансовата комисия. Той ще се реши, но изисква време, защото бързината в случая може да доведе друг проблем, коментира той. "Ако сега отделим 20 млн. лв. за детските градини, трябва да ги вземем от средствата, определени за ремонт на пътища, да спрем субсидиите на училищата или на болниците в града", каза общинският лидер на ДПС. Според него, не трябва да се противопоставят проблемите на една група хора на друга.

Всяка една социална група има своите потребности. Ние като общински съветници трябва да се грижим еднакво за проблемите и на майките, и на пенсионерите, и на работещите, каза още зам.-председателят на местния парламент. "Смея да твърдя, че в плана за развитие на Варна в следващите 10 г. е заложено разрешаването на въпроса с местата в общинските детски заведения", допълни той. За да се увеличи броят на градините в централната градска част, са необходими много предпоставки. За тази цел трябва да има подходящ свободен общински терен. Той задължително трябва да отговаря на редица изисквания, за да може върху него да бъде изградена детска градина, поясни общинският съветник.

Според него, проблемът с недостига на места никога няма да се пренесе в учлищата. "Те са планирани за много повече деца, отколкото се обучават в тях в момента", заяви д-р Станев.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: