Янко Станев: Варна - икономическа змия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:52 / 23.02.2009
894
Нулева е вероятността да се кандидатирам за предстоящите парламентарни избори. Варненският водач от листата на ДПС най-вероятно ще бъде отново Йордан Цонев. Това заяви във варненското студио на Дарик общинският председател на ДПС и съветник в местния парламент Янко Станев. Няма да абдикирам от задълженията си във Варна, където мога да бъда полезен, добави той и разкри, че за евроизборите партията ще търси коалиция с НДСВ, но на парламентарните ще се яви като самостоятелна структура.

Арестът на общинския съветник от ДПС Иван Славков безспорно ще повлияе на отношението на варненци към партията и в интерес на всички е делото срещу него да приключи по-бързо, обясни Станев.

Той се обяви против провеждането на избори за парламент и евродепутати в един ден с аргумента, че те са различни по характер и концепция и това не е в интерес на държавата. Разделянето на двата вота няма да се отрази на избирателната активност, прогнозира той.

В условията на икономическа криза от голямо значение е какъв ще бъде бюджетът на Варна, а не самата цифра, която го определя. Трябва да се знае, че през тази година ще намалеят приходите, ще трябва да се свият и разходите, коментира шефът на комисията по "Финанси и бюджет". Според него обаче е важно да се запазят парите за социални разходи за сметка на тези на общинската администрация.

Ако до миналата година Варна е била "икономически тигър", тъй като градът се развиваше бурно, в момента морската столица трябва да бъде "икономическа змия", каза Янко Станев. Тази метафора той използва, за да илюстрира плавното преминаване на града ни през кризата. Няма значение дали змията е отровна или не, Варна трябва да оцелее в условията на криза, коментира зам.-председателят на Общинския съвет.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).