Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Японски професор говори за малкия и средния бизнес във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:19 / 17.11.2010Коментари (0)522
©
На 18 ноември във Варна ще се проведе среща в рамките на българо-японската бизнес седмица, организирана от Джайка Алумни България с подкрепата на Japan International Cooperation Agency (JICA) и съдействието на посолството на Япония в България. Специален гост е проф. Осаму Иияма от университета Рицумейкан Азия Пасифик, Токио. На 18 ноември от 10 часа професор Иияма ще направи своята презентация-дискусия и пред малкия и среден бизнес от Варна.

Проф. Осаму Иияма посещава България за първи път през 1997 година и това е шестото му гостуване у нас. Професионалният му опит включва работа в сферата на маркетинга за клиенти като Coca Cola, Levi Strauss, Tommi Hilfiger, Boeing. Той е консултирал тези марки за бизнеса им на японския пазар. Днес, освен че се заминава с преподаване има и собствена компания, обслужва три ключови клиента със сфера на дейност в зелените енергии и рециклирането.

Целта на форума е да представи опита на малките и средни предприятия в Япония при изхода от кризата. Ще се обсъждат традиционни и съвременни управленски практики от сектора с препоръки към българския бизнес през погледа на японския опит, както и предизвикателствата и възможностите за малкия и среден бизнес в глобалната икономика. На присъстващите ще бъдат представени пътища и инструменти за осъществяване на двустранна търговия между България и Япония. В заключителната част на форума е планирана дискусия за нуждата и начините за държавна подкрепа на двустранните отношения в сферата на малкия и среден бизнес.

Участие ще вземат представители от различни сектори на малкия и среден бизнес, както и приятели на Япония в България. Участието в семинара е безплатно. Нужна е предварителна регистрация на сайта на Джайка Алумни в България - www.jicabg.org

Вчера, 16 ноември, проф. Иияма изнесе презентацията си пред софийска бизнес публика. Събитието е част от програмата на 21-вите Дни на японската култура в България.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отбелязване на Деня на Независимостта
Бюджет 2024
Избори в САЩ
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: