Японският посланик ще гостува на СОУ "Гео Милев"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:15 / 11.09.2013
622
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Гео Милев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Японският посланик Н. Пр. Такаши Коидзуми и съпругата му, които са на официално посещение във Варна, ще гостуват в СОУ "Гео Милев" днес в 10.00 ч. Това е второто училище за изкуство и културен диалог "Икуо Хираяма" в България, открито през 2010 г.

Желанието на посланика да посети "Гео Милев" е предадено чрез посолството в разговор с директора Йорданка Юнакова. Патрон на училището е световноизвестният японски художник проф. Икуо Хираяма, почетен член на ЮНЕСКО - работил за осъществяване на културно сътрудничество и диалог между Изтока и Запада, опазване паметниците на културата, изграждане на училища за изкуства.

Проектът, по който работи училището от три години, е петгодишен и над 200 ученици са включени в клубове по интереси. Те се запознават с културно-историческото наследство на Япония в България, паметниците на културата под егидата на ЮНЕСКО, японски и български традиции и обичай. В дните на българо-японското приятелство учениците участват в конкурси и фестивали, в изложби на рисунки, оригами и пана. Те имат получени дипломи и грамоти от ЮНЕСКО, Фондация "Икуо Хираяма"- Япония и Националния център "Икуо Хираяма".

Пред своите гости, сред които е и Ая Отаки, културно аташе на японското посолство у нас, децата ще демонстрират умението си да изработват оригами, усвояването на техниките на айкидо, познаването на хайку и др. С български народен танц, изпълнен от състава на училището "Детелина", учениците от СОУ "Гео Милев" ще изпратят своите гости.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).