Юбилей на Софийския университет отбелязват във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:09 / 11.04.2013
801
През 2013 година се навършват 125 години от основаването на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Юбилеят на най-старото и престижно висше училище и средище на духовност ще бъде отбелязан с множество научни, културни и празнични прояви.

Водени от мотото на 125-годишнината "Знанието прави силата", преподавателите и студентите на Алма Матер започват серия от публични представяния в най-големите български общини под надслов "Ден на Софийския университет".

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е средището, където през последните 125 години постоянно се формира знание. В тежкото ни време на несигурност и лутане от ключово значение е тъкмо знанието да се превърне в основен приоритет, за да може да бъде гарантиран просперитетът на обществото ни.

Воден от мисията си да има ключова роля в този нелек процес, опирайки се на академичните си традиции и огромния си потенциал, Софийският университет има амбицията да покаже в най-големите български общини сферите на знание, в които младите хора могат да се изградят като специалисти. Градовете в България полагат усилия за образоването на своя елит, а Софийският университет е естественото място, където младите хора ще влязат в мрежата на националния елит. По този начин печелят градовете, а оттам - и цялото общество.

По време на публичното представяне "Ден на Софийския университет", което ще състои във Варна на 12 април, от 14 ч. в зала "Пленарна" на община Варна, преподавателят от Алма Матер доц. д-р Георги Вълчев ще изнесе лекция на тема: "Възраждането, Левски, Ботев и съвременното българско общество". Предвидена е прожекция на филм за създаването на Софийския университет. На специални щандове ще бъдат представени всички възможности за обучение в трите степени, които Софийският университет предлага - бакалавърски, магистърски и докторски, както и дейността на Университетското издателство "Св. Климент Охридски". На събитието ще присъства и ректорът на Софийския университет проф., д.и.н., чл. кор. Иван Илчев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).