Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Юбилей на Софийския университет отбелязват във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 11.04.2013Коментари (0)801
©
През 2013 година се навършват 125 години от основаването на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Юбилеят на най-старото и престижно висше училище и средище на духовност ще бъде отбелязан с множество научни, културни и празнични прояви.

Водени от мотото на 125-годишнината "Знанието прави силата", преподавателите и студентите на Алма Матер започват серия от публични представяния в най-големите български общини под надслов "Ден на Софийския университет".

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е средището, където през последните 125 години постоянно се формира знание. В тежкото ни време на несигурност и лутане от ключово значение е тъкмо знанието да се превърне в основен приоритет, за да може да бъде гарантиран просперитетът на обществото ни.

Воден от мисията си да има ключова роля в този нелек процес, опирайки се на академичните си традиции и огромния си потенциал, Софийският университет има амбицията да покаже в най-големите български общини сферите на знание, в които младите хора могат да се изградят като специалисти. Градовете в България полагат усилия за образоването на своя елит, а Софийският университет е естественото място, където младите хора ще влязат в мрежата на националния елит. По този начин печелят градовете, а оттам - и цялото общество.

По време на публичното представяне "Ден на Софийския университет", което ще състои във Варна на 12 април, от 14 ч. в зала "Пленарна" на община Варна, преподавателят от Алма Матер доц. д-р Георги Вълчев ще изнесе лекция на тема: "Възраждането, Левски, Ботев и съвременното българско общество". Предвидена е прожекция на филм за създаването на Софийския университет. На специални щандове ще бъдат представени всички възможности за обучение в трите степени, които Софийският университет предлага - бакалавърски, магистърски и докторски, както и дейността на Университетското издателство "Св. Климент Охридски". На събитието ще присъства и ректорът на Софийския университет проф., д.и.н., чл. кор. Иван Илчев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: