За Деня на храбростта във Варна са предвидени шествие и илюминации

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:16 / 04.05.2009
1134
С празничен концерт на Представителния духов оркестър на ВМС утре, вторник, от 17.00 часа на сцена „Раковина" в Морската градина ще започне честването на Деня на храбростта и празник на Българската армия - 6 май, във Варна, съобщиха от пресцентъра на ВМС. Вечерта от 20 часа пък ще се проведат празнични илюминации.

Отбелязването на празника на 6 май във Варна ще започне в 10 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий" с военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена". В ритуала ще участват представителни блокове с бойните знамена на поделения от Военноморските сили, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров" и Представителния духов оркестър.

По традиция Негово високопреосвещенство варненският и великопреславски митрополит Кирил ще благослови частите и бойните знамена, след което те ще преминат в тържествен марш.

След края на ритуала Представителният духов оркестър ще поведе тържествено шествие от площада пред Катедралния храм до община Варна, където пред паметника на „Приморци, загинали в Сръбско-Българската война 1885 г. ще бъдат положени венци и цветя.

В Бургас празникът на Българската армия също ще бъде отбелязан с военен ритуал по полагане на венци и цветя. Това ще стане на паметника на „Загиналите във войните от 24-ти Приморски полк" пред Гарнизонен военен клуб - Бургас. В ритуала ще участват представителни блокове от поделенията в гарнизон Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).