За Лято 2024! Полицаите в курортите край Варна – с перфектен английски

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:27 / 28.05.2024
1502
Община Варна ще съдейства чрез разговори с ръководството на Областната дирекция на МВР да бъдат осигурени служители с добър английски език за разрешаване на различни случаи с датски туристи. Това каза по време на среща с посланика на Кралство Дания Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен заместник-кметът по сигурността и обществения ред Илия Коев.

Спокойствието и сигурността на гостите от скандинавската държава по време на туристическия сезон беше във фокуса на разговорите. Илия Коев пое ангажимент да провери готовността на служителите на Общинска полиция да участват като преводачи при възникване на евентуални инциденти с датски туристи, при които те трябва да дават показания. Ще бъдат разгледани и възможностите необходимите документи за подаване на сигнал да бъдат предоставени включително на английски език.

Заместник-кметът Коев информира датския посланик, че през летните месеци в курортните комплекси край Варна - Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена, ще бъдат командировани по един полицейски служител от Германия, Румъния и Полша, които си сътрудничат с българските органи на реда при възникнали случаи с граждани на техните държави. Той поясни, че в бъдеще Дания също може да командирова свои полицейски служители.

От своя страна заместник-кметът по въпросите на туризма Снежана Апостолова сподели пред датските гости амбицията на Община Варна да разшири туристическия сезон чрез програми за културен, кулинарен, конферентен и СПА туризъм. Тя изтъкна, че основното предизвикателство пред това намерение е недостатъчната транспортна свързаност на Варна по въздух (недостатъчният брой редовни линии) и по суша – недовършената магистрала "Хемус“.

Апостолова увери датския посланик, че новият състав на Консултативния съвет по въпросите на туризма работи ефективно и има сформирани три оперативни работни групи в различни направления – "Маркетинг и реклама“, "Инфраструктура“ и "Събития и туризъм“. По думите й ефектът от съвместната работа с браншовите асоциации и директно с бизнеса ще се отрази на ръста на туристите не само през летния сезон, но и през цялата година.

Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен е във Варна на последното си работно посещение, тъй като мандатът му като посланик в България изтича тази година. Това лято обаче той ще бъде в морската столица на почивка със семейството си.

Виж коментарите (0)

Още по темата (423):
01.07.2024 Морето във Варна погнуси туристите: Аз в такава вода и пръстите не си
топя
01.07.2024 Създателите на Джулая от Иракли: Пийте днес по едно за Тяната и мир на душата му!
01.07.2024 Пълнее ли се от динята?
01.07.2024 Meteo Bulgaria: Мощна буря удря България до часове, има опасност от торнадо
01.07.2024 Ексклузивно във Varna24.bg: Детска свада на плажа, отведе трима в Спешното
01.07.2024 От Варна тръгва традицията Джулай Морнинг
Още новини от Новини от Варна:
ГДБОП разби печатница за фалшиви банкноти край Провадия, има задъ...
Ексклузивно във Varna24.bg: Детска свада на плажа, отведе трима в...
Проблем: Ръст на случаите на морбили във Варна
За поредна година: Хиляди българи посрещнаха Джулай морнинг
Дълго чаканото разхлаждане идва през новата седмица
Само 22% от офис площите са разположени в центъра на Варна – вижт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).