За края на мандата си съветниците смениха нрава си, дадоха рамо на пренебрегвани обекти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:48 / 03.06.2011
1088
С наближаването на края на мандата им варненските общински съветници смениха нрава си и вместо да правят на пух и прах повечето искания, отправени към тях, почнаха да проявяват очевидна щедрост и сговорчивост. В такъв дух премина вчерашното заседание на комисията "Собственост и стопанство", която даде рамо на проекти, които преди това е спирала.

Така от втори опит фондацията "Вяра, Надежда и Любов" получи право безвъзмездно да ползва общински имот за 10 години, при положение че досега тя е плащала наем за него. По същата схема комисията се съгласи да продаде имот на ул. "Драгоман", който на предното й заседание беше обявен едва ли не за безценен. Малко странно най-сериозният противник на сделката при предишното й обсъждане Пламен Андреев от "Глас" вчера зае коренно различна позиция.

Той коментира, че теренът в сегашния си вид бил "цирей" на лицето на града и щом има кой да инвестира там, по-добре общината да му го продаде. Малко странен се получи друг жест на съветническа щедрост, а именно отстъпването на две ламаринени бараки на пазар "Чаталджа" за работилница и щанд за продажба на сувенири, правени от инвалиди. Радослав Коев от "Отечество" се опита да обясни, че може да се намери и по-подходящо място, но някак си мнението му се изгуби в общото одобрение на решението.

На фона на отношението, демонстрирано от комисията, съветникът от БСП Огнян Къчев поиска общината да взема наем от районната прокуратура за това, че съхранява архива си в сградата на средношколските общежития. Той обясни, че не е справедливо от децата, живеещи там, да се искат по 30 лева, при положение че друга част от сградата се дава безвъзмездно. "Излиза, че правосъдното министерство е бедно, а ние и учениците сме богати", коментира Къчев. Неговото искане не беше взето под внимание с мотива, че архивът на прокуратурата е в мазето на сградата, което така или иначе не може да се ползва като площ под наем.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).