За месец и половина лекували 50 препили, най-малкият на 12 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:40 / 15.05.2009
611
50 са пациентите, които са постъпили в Токсикологията на Военноморска болница във Варна с остро или хронично алкохолно отравяне от началото на април, съобщи дежурният лекар д-р Мариета Йовчева. Най-невръстният посегнал към чашката и приет в безсъзнателно състояние в здравното заведение е едва 12-годишен тийнейджър. Токсиколозите са категорични, че в последно време все по-често им се налага да оказват медицинска помощ на 14-15-годишни момичета и момчета, прекалили с твърдия алкохол.

Само вчера от сутринта в клиниката са приети трима души. "И тримата са мъже на средна възраст, които са с хронична алкохолна злоупотреба. Обикновено идват по собствено желание за лечение", каза още д-р Йовчева. Тя допълни, че продължава да е критично състоянието на 60-годишната жена, която е приета с тежко метанолово отравяне.

От началото на май са зачестили случаите и на приемане на пациенти със слънчева алергия. Само през последните дни са приети петима души, допълни тя. Лекарите препоръчват на хората със светли и свръхчувствителни кожи да вземат навреме мерки срещу ултравиолетовите слънчеви лъчи. А при всяко излагане на слънце да се мажете с подходящ защитен крем. Проучвания показват, че около 20% от хората страдат от чувствителност към слънчевите лъчи.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).