За по-лека присъда моли старозагорец, прострелял в главата свой бивш колега

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:35 / 05.12.2008
833
8 годишна присъда за убийството на свой бивш колега обжалва днес пред Варненския апелативен съд Иван Бинев от Стара Загора. В края на септември тази година при условията на съкратено съдебно следствие Шуменският окръжен съд призна вината на 27 годишния мъж за умишленото убийство на Стефан Куцаров, станало на 27 срещу 28 юли 2007 година край Шумен и му наложи наказание от минимума от 10 години. 30 000 лв е обещетението присъдено на Бинев за причинените неимуществени вреди на близките на убития и близо 1000 лв за имуществените вреди. Пред въззивната инстанция младият мъж твърди, че убийството е станало по непредпазливост и моли за по-лека присъда.

Пресслужбата на съда припомня, че за това престъпление се заговори след като до стара помпена станция край автомагистрала „Хемус", близо до Шумен на 1 август миналата година е било открито тялото на Стефан Куцаров, прострелян в главата. Бинев бил задържан под стража ден по-късно. Според неговите самопризнания двамата пътували от Варна към Стара Загора, когато решили да пострелят по тъмно с пистолета на Стефан. Именно при тази игра Иван неволно прострелял Стефан в главата.

В хода на съдебното заседание днес представителят на Апелативна прокуратура поиска от въззивния съд да потвърди присъдата на Шуменския окръжен съд, който е анализирал всички факти, доказателства и резултатите от назначените медицинска и балистични експертизи. Според обвинението експертите по категоричен начин установили, че фаталният изстрел в главата на Стефан е бил произведен от съвсем близко разстояние, след което Иван е предприел хладнокръвни действия по прикриване на престъплението. Много от веществените доказателства са били намерени по пътя между Шумен и Стара Загора.

Апелативният съд във Варна ще се произнесе в законния срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).