Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
За половин година 11 варненчета преместени в други училища
Автор: Екип Varna24.bg 10:59 / 23.02.2009Коментари (0)497
© Varna24.bg
11 варненски ученици са били наказани с преместване в друго училище през първия учебен срок, научи "Позвънете Новини". Осем от тях са деветокласници. Най-често предприемането на крайната мярка се дължи на голям брой неизвинени отсъствия и нарушения на правилника на съответното учебно заведение. През последните години броят на наказаните ученици намалява, констатираха от Регионалния инспекторат по образованието (РИО). Така например през учебната 2006 - 2007 година в други училища са били преместени 74 деца, а през миналата учебна година - 33. В останалите общини от региона почти няма наказани ученици, казаха от РИО. От там допълниха, че се запазва тенденцията най-многобройни сред провинилите се деца да са деветокласниците. Миналата учебна година те са били 18, а предходната - 32.

Решението за преместване на ученик в друго учебно заведение се взема от Регионалния инспекторат след сигнализиране от страна на учебното заведение. Той преценява и в кое училище да изпрати наказания ученик. Вземаме предвид в какво учебно заведение се е обучавал до момента, кои предмети изучава разширено и какви езици учи, каза началникът на РИО Николинка Даскалова. По думите й, целта е да се избере училище, сходно до това, в което е учил провинилият се ученик.

Още по-тежка мярка ще се предприема спрямо провинилите се ученици, ако новият закон за средното образование бъде одобрен. Той предвижда учениците с лошо поведение да бъдат изключвани от училище. В закона е залегнало и връщането на оценката за поведение, която ще бъде с две степени - "добро " и "недобро". Оценката ще може да бъде коригирана от Учителския съвет след изтичането на един учебен срок, ако провинилият се заслужава това.

Припомняме, че вече е в сила и вечерен час за всички, ненавършили 18 години. Подрастващите до 14 години не могат да са сами навън след 20 часа, а тийнейджърите от 14 до 18 години - след 22 часа. В противен случай родителите ще бъдат глобявани до 500 лв. за първо нарушение, а за второ - до 1000 лева.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: