За първи път варненски плаж получава "Син флаг"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:17 / 19.05.2010
693
За първи път градски плаж във Варна е включен в пилотната фаза на програмата „Син флаг". Това е плаж „Буните", който обхваща плажната ивица между ІІ и ІІІ буна. Подробна информация за процедурата и критериите за получаване на престижното отличие, както и за готовността за летен сезон 2010, ще бъдат представени на 20 май 2010 г. (четвъртък) от 11,30 ч. в Rappongi.

Наградата „Син флаг" е най-утвърденият еко-етикет и стандарт в туризма, с който се удостояват най-добре управляваните плажове и яхтени пристанища в цял свят. Програмата "Син флаг" обединява туристическия и екологичен сектор на местно и национално ниво. Тя поощрява чисти и сигурни плажове и яхтени пристанища и образова цялото общество да опазва околната среда по крайбрежието, като допринася, както със своето доброволно участие в екологични инициативи, така и с ежедневното си поведение.

Всяка година международната координация на Програма „Син флаг" извършва детайлна оценка на кандидатите за Син флаг, предложени от Националното жури на Българско Движение „Син флаг", като се фокусира всеки път на различен набор от задължителни критерии. Резултатите се предоставят за разглеждане от Международното жури на Програмата, което се състои от представители на Екологичната програма на Обединените нации, Световната туристическа организация на Обединените нации, Международната федерация по водно спасяване, Европейския съюз за опазване на крайбрежията, Световния съюз за опазване на околната среда, експерти по екологично образование, Международния съвет на асоциациите на морската индустрия и Фондацията за екологично образование.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).