За разрешително за строеж във Варна се чака 5 месеца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:44 / 14.04.2011
625
Изваждането на разрешително за строеж във Варна отнема средно над 150 дни, при средно за страната 51 дни. Това сочи индексът на Института за пазарна икономика, който има за цел да изследва различията в бизнес средата на местно ниво и да посочи къде в България е най-лесно да се прави бизнес. По индикатора "разрешително за строеж" градът ни заема последното място. Според проучването 80% от анкетираните във Варна са срещнали трудности.

Габрово, Русе и Сливен са градовете с най-добри местни условия за правене на бизнес. Варна е класирана на 10-о място в проучването, непосредствено пред Пловдив и София. Морската столица няма нито едно първо място в класиранията по отделните индикатори. Варна е втора по "чужди инвестиции", след София, и трета по "заетост" и "образование на заетите".

Институтът за пазарна икономика е направил изследването на база на нивата на местните данъци и такси, заетостта, работните заплати, инвестициите и образованието на заетите. Оценявани са още нивата на корупция, електронното управление, разрешителните за строеж и регистрите на собственост. Габрово не заема първо място по нито един от индикаторите, но общият резултат показва, че това е най-доброто място за бизнес.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).