За варненците от двете страни на един и същ булевард ще има различни данъци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:16 / 11.12.2012
1470
Финансовата комисия към ОбС утвърди нови граници на зоните в населените места и категориите на вилните зони на територията на община Варна. Именно на тази базата се определя данък "Сгради". Шефът на дирекция "Местни данъци" Иво Филипов обясни, че с промените курортните комплекси минават към втора градска зона, а селищните образувания - към пета.

Територията на Приморския парк попада в първа зона, но в границите до сп. "Почивка", а не до Евксиноград, както предопределя новият Общ устройствен план. Това означава, че собственици на имоти, които нямат право да строят, ще са принудени да плащат по-висок данък, отбеляза Таня Парушева, общински съветник от ПП "Движение Нашият град".

Водещ фактор за решението е атрактивността на имотите, мотивира се Иво Филипов. Така обаче има риск собствениците на имоти в "Траката", която е известна като "Квартал на богатите", да плащат по-нисък данък от тези в Приморския парк. За гражданите от двете страни на един и същи булевард ще има различна данъчна тежест, отчете на свой ред Костадин Костадинов от ВМРО. Така той коментира факта, че налогът за някои селищни образувания с апетитни имоти в крайна сметка ще бъде същия като във "Владиславово".

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).