Забавени плащания клатят "Градски транспорт" ЕАД

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:37 / 02.05.2010
1468
"Градски транспорт" ЕАД се бори с трудностите, свързани със забавените плащания от държавния и местния бюджет. Това коментира пред "Черно море" Миглена Делчева, шеф на борда на директорите на дружеството. По думите й фирмата чака около 800 000 лв. Това са пари за свършена работа, за превозени пътници. Средствата вървят с месец назад и това свива издръжката на фирмата до санитарния минимум, отчете Делчева, но увери, че проблемът няма да се отрази върху заплатите на служителите. Тя заяви, че въпреки спецоперация "Медузите", след която прокуристът Пенчо Пенчев бе задържан под домашен арест, кадрови промени в "Градски транспорт" не се предвиждат. Тъй като главната счетоводителка Йоана Кръстева бе отстранена по искане на Окръжната прокуратура, нейните задължения ще бъдат поети от досегашната й заместничка.

Не съм имала някакви съмнения спрямо работата на Кръстева. Заедно с нея наскоро подготвихме годишния финансов отчет на дружеството, каза Миглена Делчева. Тя допълни, че в момента отчетът е при одиторите и след като те дадат своята оценка, документът ще бъде внесен в община Варна. Шефката на борда на директорите на "Градски транспорт" призна, че продължава да се съветва с прокуриста Пенчо Пенчев, тъй като той е запознат най-детайлно с оперативните неща.

Толкова много са ни проверявали, че който и да дойде да ни инспектира вече, не бихме се притеснили. Стига да не е тенденциозно, изтъкна Делчева в отговор на заканите на ГЕРБ да ревизират работата на местния парламент и общинските дружества. Шефката призна, че очаква смени в борда след избора на нов председател на Общинския съвет. Подобни мерки не ме тревожат. Не съм мечтала да ръководя борда на "Градски транспорт", особено в ситуация като настоящата, категорична бе Миглена Делчева.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)

Още по темата (196):
26.02.2014 Гуцанов осъди държавата в Страсбург, прибира 44 000 евро
17.10.2013 Главният прокурор: Делото "Медузите" е било основателно прекратено
15.03.2012 Съдебни поръчки до 6 европейски държави направени по операция "Медузите"
28.06.2011 2010-та година била най-богата за Гуцанов
22.05.2011 Прокуратурата не проверява Гуцанов за съпричастност към контрабандните цигари, заловени във Варна
22.05.2011 Един задържан по случая със заловените контрабандни цигари във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).