Забиват 42-метрови пилони по границите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:16 / 02.02.2009
648
Българското и европейското знаме ще се развяват от 42-метрови пилони по нашата граница, съобщи при посещението си във Варна министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев. Съоръженията ще бъдат поставени на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на Лесово, Капитан Андреево, Кулата, Гюешево и Калотина. Вече е проведена обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта, която е спечелена от варненска фирма. В процедурата са участвали пет фирми, като варненската е предложила най-изгодна оферта, уточни министърът. По думите му, на всеки ГКПП ще бъде поставена двойка пилони, чиято стойност е около 200 000 лева. Така общата инвестиция възлиза на около един милион лева, които ще бъдат осигурени от бюджета на Министерството на държавната администрация и административната реформа.

Със завидна големина ще бъдат и самите знамена. Все още не е взето решение каква да бъде тя, но вероятно флаговете ще бъдат с размери 9 на 15 метра, каза Василев. Допълнителен плюс е и това, че съоръженията ще бъдат произведени в страната, подчерта той. Василев допълни, че пилони със знамена могат да бъдат поставени и във Варна, която също е външна граница на Европейския съюз. Подходящо място, според него, било КПП на летището. Може да се иниицира обществено обсъждане и ако варненци одобрят идеята, МДААР ще финансира реализирането й, заяви Василев. Предвижда се 42-метровите пилони по границите на страната да бъдат факт до лятото. Първото място, на което ще се развеят огромните знамена, е пунктът на Капитан Андреево.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).