Заболяване на подсъдим отложи поредното дело срещу Иван Славков

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:56 / 24.04.2012
1070
Удостоверение за оперативна интервенция на Николай Хаджимихайлов, един от петимата подсъдими по делото срещу общинския съветник Иван Славков и ръководената от него престъпна група, беше причина да се отложи 36-то насрочено заседание по това дело във Варненския окръжен съд.

Хаджимихайлов бил опериран по спешност и е в болнични до 22 май тази година, което препятства участието му в съдебния процес. С оглед на ефективната организация на работата по това дело, ВОС насрочи 37-то заседание за 23 май 2012 година. Според обвинението, престъпната група е създадена за наркоразпространение, склоняване към проституция, пране на пари и трафик на хора. Бившият президент на ФК"Спартак" отговаря пред закона заедно с Янко Колев, Николай Хаджимихайлов, с Пейчо Пеев и Свилен Николов.

С нарочно определение съдът остави без уважение молбата на защитата на подсъдимия Иван Славков за изменение в по-лека на мярката за неотклонение. Съдът не прие доводите на защитата, че са изтекли всички разумни срокове за задържането на Славков. Продължителността на съдебния процес, започнал в средата на юли 2009 година не е свързана с бездействието на съда, а по-скоро с поведението на страните в процеса. С оглед тежестта на обвинението и изключително високата степен на обществена опасност на престъпната дейност, за която Славков е изправен пред съда, както и данните за личността на подсъдимия, за първата съдебна инстанция правилна и законосъобразна е най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според адвокатите на Славков, основание за изменение на мярката са и изчерпаните доказателствени искания на обвинението и факта, че са разпитани всички прокурорски свидетели. Съдът обаче намира, че това обстоятелство не е аргумент за изменение на процесуалната мярка за принуда в по-лека, още повече, че съдът от месеци очаква такива искания да направи и защитата на подсъдимите.

Днешното определение на ВОС, с което бе оставена без уважение молбата на Иван Славков за изменение на мярката за неотклонение подлежи на обжалване в 7-мо дневен срок пред Варненския апелативен съд.

Виж коментарите (0)

Още по темата (31):
14.05.2015 В Бургас потвърдиха присъдата на престъпната група на Иван Славков
12.02.2015 Делото срещу престъпната група на Иван Славков се пренесе в Бургас
14.01.2014 Апелативният съд не даде ход на делото срещу престъпната група на Иван
Славков
13.01.2014 Над 3 ч. съдът изслушва искания на защитата по доказателствата по делото срещу групата на Славков
13.01.2014 Славков поиска от съда разпит на около 20 души
13.01.2014 Делото срещу престъпната група на Иван Славков започна на втора инстанция
Още новини от Новини от Варна:
РЗИ Варна алармира: Нови случаи на коклюш  иморбили в града
С малко, но парното за варнеци поевтинява
От утре Варна и областта ще са с нова цена на тока – новината е д...
Джулая морнинг: Хиляди българи идват на морето, за да посрещнат и...
Плажът на Калиакра попада в престижна световна класация
Жега във Варна в последния ден от юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).