Зачестяват кражбите на луксозни джипове във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
11:38 / 08.11.2011
4135
Зачестяват кражбите на луксозни джипове от популярна японска марка. Само от лятото на насам и само във Варна са били задигнати 5 коли от един и същи модел. За това алармира един от потърпевшите собственици.

За три години на Красимира Вуцова са й откраднали две нови коли. След БМВ Х3, наскоро изчезва и Хондата й, модел CR-V. От двата джипа няма и следа. След първата кражба минават 6 месеца, преди Вуцова да получи обезщетение от застрахователя. За втората открадната кола - все още нищо. По неофициални канали варненката научава, че колата й е вече зад граница. Според потърпевшата, става въпрос за организиран канал за крадени коли. На многократните й запитвания до полицията пък получавала отговори, че случаят се разследва.

Джипът Хонда на Красимира Вуцова не бил единственият, задигнат напоследък във Варна. Само през юни са изчезнали безследно три, а през октомври - още две коли от същата марка и модел, твърди Вуцова. По нейна информация е разкрита само една от петте кражби. Варненката е установила и още нещо - изчезват джиповете на хора с чист бизнес и чисти доходи, които не са свързани с подземния свят. Обяснението е просто - за да няма проблеми за апашите.

В същото време полицейската статистика показва, че кражбите на коли във Варненско намаляват. През първите 10 месеца на тази година са задигнати 237 моторни превозни средства, при 255 кражби за същия период на миналата година. Разкриваемостта на този вид престъпление е много ниска - разкриват са едва 9 на сто от кражбите. Основно се крадат над 15-годишни коли, които се продават за скрап. Луксозни возила се крадат рядко, обяснява комисар Димитър Димитров, шеф на варненската полиция.

Въпросният модел CR-V е най-краденият автомобил в Москва за 2010 г., според данни на руски застрахователни компании. Оказва се, че американските автоапаши също предпочитат японската продукция. През 2010 година най-краденият модел зад океана е бил Honda Accord, модел 1994-та.

Заради зачестилите посегателства над коли във Варна, потърпевшите са готови да създадат асоциация, която да подпомага пострадалите от автокражби. Структурата ще действа по подобие на Асоциацията за защита на застраховани и пострадали при катастрофи.

Източник: Дарик


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).