Задълбочават се двустранните отношения между Варна и Румъния

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:13 / 06.06.2024
1158
Работим за гъвкава администрация, модерен град и икономически развит регион. Дългосрочната ни визия е да създадем и приложим стратегия за Варна, която да гарантира качествено образование, стабилна бизнес среда и естетически издържана градска среда. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев на среща с посланика на Република Румъния Н. Пр. Бръндуша Йоана Предеску.  

От визията до инвестиционните възможности в града, всичко се нуждае от промени, изтъкна кметът. За целта екипът на Общината се е заел първо да създаде надеждна, гъвкава и добре работеща администрация, чрез която да се установи и по-здрава връзка с жителите на Варна, допълни той. Пътищата, инфраструктурата и презастрояването също са сред основните предизвикателства в управлението на града, посочи Коцев. Той подчерта, че негови приоритети са за повече зелени пространства и паркове, по-атрактивна бизнес среда, разнообразие на работни места и оформяне на конкурентни икономически зони, без да се компрометира туристическия профил на града. Трябва да се използват логистичните предимства на града, изтъкна Коцев и добави, че до морската столица има изграден достъп по въздух, суша и море.

Поддържаме активен и добър диалог с институциите, държавата и бизнеса, за да осъществим тези наши цели, заключи той.

На срещата от българска страна присъства и заместник-кметът по социалните дейности и здравеопазването Снежана Апостолова, която сподели от своя страна, че Варна предлага най-много и качествени социални услуга в страната. На територията на региона работят 60 социални услуги, 42 от които са общински, подчерта заместник-кметът.

Н. Пр. посланик Предеску пък сподели, че има желание да се задълбочат отношенията и съвместните дейности между двете страни. В Румъния също има отлични възможности за селски туризъм и условия за добра почивка, посочи Предеску и отправи покана, българите да посещават по-често северната ни съседка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
ГДБОП разби печатница за фалшиви банкноти край Провадия, има задъ...
Ексклузивно във Varna24.bg: Детска свада на плажа, отведе трима в...
Проблем: Ръст на случаите на морбили във Варна
За поредна година: Хиляди българи посрещнаха Джулай морнинг
Дълго чаканото разхлаждане идва през новата седмица
Само 22% от офис площите са разположени в центъра на Варна – вижт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).