Задържаха 4-ма непълнолетни, заплашвали с ножове и грабили жени

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:51 / 11.03.2010
736
Четирима непълнолетни са задържани за серия грабежи, извършени на територията на Първо, Второ и Трето полицейски управления във Варна. До момента са документирани пет престъпления, извършени от младежите в различно съучастие в периода от 30.12.2009 г. до 05.01.2010 г. Уличените използвали физическа сила и заплаха с нож, за да ограбят жертвите си. За да останат анонимни използвали и маски за лицата си.

Три от момчетата са родени през 1993 г., а четвъртият - през 1994 г. Един от тях живее в с. Страшимирово.

В четири от случаите те нападали жени и заплашвайки ги с нож, ги ограбвали.

На 1 януари причакали жена пред бл. 68 в жк "Чайка" и отнели дамската й чанта с лични документи и 15 лв. На 4 януари нападнали варненка на кръстовището на улиците "Мадара" и "Д-р Басанович". Заплашвайки с нож жената й отнели дамската чанта, в която били мобилният й телефон, личните документи и 30 лв. За двете престъпления са образувани досъдебни производства във Второ РУ на МВР във Варна.

На 5 януари пренесли престъпната си дейност на територията на Трето РУ. На ул. "Младежка" в жк "Трошево", използвайки физическа сила, ограбили жена и плячкосали мобилен телефон, лични документи, очила, лични вещи и 6 лв. Същият ден, вероятно неудовлетворени от "удара", извършили второ престъпление - нападнали жена на бул. "Цар Освободител" в кв. "Победа". Заплашили я с нож и отнели дамската й чанта, в която имало лични документи, дебитни карти, мобилен телефон, 200 евро и 60 лв.

Същите са извършили грабеж и на монети на стойност 30 лв. чрез използване на физическа сила от магазин за хранителни стоки на ул. "Отец Паисий", за което до момента няма постъпила официална жалба.

Според разкриващите и разследващите полицаи, работили с тийнейджърите след задържането им, част от младежите са израсли и живеят в семейства на разведени родители или в изключителна бедност. Двама са били инициаторите на извършените престъпления. Според разказите им били напълно и практически наясно с живота, включително и с проститутките.

Две от момчетата знаели какво е добро и зло - редно и нередно. Именно те настояли да се унищожат маските, с които извършвали грабежите, след като разбрали, че полицията издирва извършителите.

На четиримата са повдигнати обвинения след съгласуване с наблюдаващите прокурори на съответните досъдебни производства и трима от тях са освободени. На живеещият в Страшимирово е определена постоянна мярка за неотклонение. Същият е с 5 дела за кражби, грабежи и побои, извършени през последните години. Работата по документирането на цялостната им престъпна дейност продължава.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).