Задържаха мъж и жена при две спецоперации на полицията във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:47 / 05.09.2018
12502
Служители на отдел «Икономическа полиция» при ОД на МВР – Варна задържаха тютюн без акцизен бандерол при специализирана полицейска операция. Вчера, около 10:45 часа, по време на специализирана полицейска операция, при извършена полицейска проверка на Н.В. (58 г.) от Варна, е установено, че същата пренася кашон, съдържащ 10 кг нарязан тютюн, без акцизен бандерол. При последвалите процесуално – следствени действия, в дома на жената са намерени и иззети допълнителни количества нарязан тютюн. Общото количество, иззети акцизни стоки без бандерол, е 20 кг. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. Н.В. е задържана за срок до 24 часа.

На 03.09., по време на друга специализирана полицейска операция, е задържан С.С. (54 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. При извършените полицейски проверки в дома на мъжа, в автомобила му и в търговски обект, стопанисван от него, са намерени и иззети общо 157 420 къса цигари от марките «Assos», «Regina», «Premium», «Gentleman» и «Winston», необлепени с акцизен бандерол. В търговското помещение са намерени също 41 бутилки алкохол без акцизен бандерол. Иззетите акцизни стоки без бандерол са на приблизителна стойност от 55 917 лв. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. С.С. е задържан за срок до 24 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).