Задържаха под стража мъжа, пребил до смърт съпругата си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:53 / 03.06.2008
810
Единствената правилна и законосъобразна мярка за неотклонение за 43-годишния Йордан Ал. Йорданов, пребил до смърт съпругата си преди няколко дни е "задържане под стража". Това определи днес Варненският окръжен съд, след като се съобрази със събраните до настоящия момент доказателства за бруталното убийство, станало миналата седмица във варненския квартал "Виница", съобщиха от пресцентъра на съда. Йордан е удрял 35-годишната си жена Жечка в продължение на часове. Побоят е бил вън от дома на семейството, което има две деца, едното от които малолетно. Часове след като се прибрали в дома си, състоянието на Жечка се влошило и въпреки намесата на лекарски екип тя починала в резултат на травмите от побоя.

Материалите, приложени по досъдебното производство на V РПУ във Варна свидетелстват за фрапантна и ужасяваща бруталност и жестокост. Освен обоснования извод, че именно Йордан е пребил до смърт жена си, съдът се съобрази и с обстоятелството, че престъплението е изключително тежко. За него законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без право на замяна. Ако е на свобода Йорданов може да се опита да се укрие от наказателно преследване или да извърши ново престъпление. Днешното определение на ВОС може да се обжалва пред Варненския апелативен съд на 10 юни от 11,00 часа.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
12.02.2010 Мъжът, пребил до смърт съпругата си обжалва 18 годишна присъда на ВОС
28.09.2009 18 години затвор за мъжа, пребил до смърт съпругата си
01.06.2008 Мъж преби жена си дo смърт
Още новини от Новини от Варна:
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).