Задържаните сводници поискаха съд във Франция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:28 / 04.05.2010
1186
Съгласие за доброволно предаване на френските власти изразиха днес пред Варненския окръжен съд Ариф Мазламов от Долни Чифлик и Румен Христов от Варна. Двамата бяха задържани под стража миналата седмица на основание ЕЗА, издадена от зам.прокурор при Окръжен съд в Марсилия. Българите се разследват за участие в престъпна група, създадена за сводническа дейност с отегчаващи обстоятелства и множество лица, принуждавани да проституират на територията на република Франция.

Пресслужбата на съда припомня, че в началото на 2008 година специализираните френски служби са получили сведение за широка и активно действаща мрежа за проституция в Ница. Следствените действия установили, че само от лятото на миналата година от Ница до България и в Германия са изпратени близо 300 000 евро. Парите пристигали чрез Western Union до около 20 лица, живеещи предимно в района на Варна и свързани с мрежата за проституция. Голяма част от жените, принуждавани да проституират били от Варна. Компетентните френски власти твърдят, че и сводниците на момичетата били от морската столица на България. Разследват се и други лица, извършили сводническа дейност във Франция в периода от началото на 2006 до 19 април тази година.

Днес съдът запозна Мазламов и Христов с гаранциите, изпратени от компетентните френски власти, според които след приключване на разследването и на съдебния процес, ако двамата бъдат осъдени ефективно, могат да изтърпят наказанията си в България. Мъжете поискаха по-скоро да бъдат предадени във Франция, за да съдействат за разкриването на обективната истина. Ако не оттеглят в следващите три дни съгласието си за доброволно предаване, могат да бъдат изпратени още в следващите 10 дни.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
27.04.2010 Задържаните при операцията срещу трафика на жени остават в ареста
26.04.2010 Продължава специализираната операция срещу трафика на жени
26.04.2010 При спецакцията срещу трафика на хора открили компютри с данни за престъпна дейност
26.04.2010 Поредна спец-акция срещу проституцията се провежда във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).